Kalknagels of schimmelnagels

Een schimmelnagel, eerder bij u bekent als een kalknagel is een schimmelinfectie van een of meerdere nagels van de voeten en/of handen.  De nagel ziet er vaak gekleurd, dof en soms brokkelig of dik uit. De lengtegroei is geremd, maar de dikte neemt vaak toe. Het ziet er vaak niet mooi uit en kan pijnlijk zijn. Een kalknagel is een schimmel dat zich vermenigvuldigd bij een vochtige, warme omgeving.   

Hoe voorkomt u een kalknagels of schimmelnagels?

  • Was uw voeten enkel met water. Wassen met te veel zeep kunnen infecties stimuleren.
  • Droog uw voeten zorgvuldig af met een schone handdoek, vooral bovenop en tussen uw tenen.
  • Voorkom transpirerende voeten: draag bij voorkeur geen kunststof sokken en schoenen, maar juist goed passende leren schoenen met voldoende ruimte bij de tenen en vermijd te strakke sokken. Bij warm weer kunt u kiezen voor luchtige, open schoenen en dunne sokken of kousen van katoen of wol. Gebruik mogelijk een voetspray tegen transpirerende voeten.
  • Draag altijd slippers tijdens uw bezoek aan openbare wasgelegenheden zoals zwembad, sporthal-douche of sauna (wellnessresort, badhuis).
  • Was uw sokken en kousen op 60 graden.

Behandeling

Pedicure Feet to Care behandeld kalknagel(s) door uw aangetaste nagels dun te frezen en de huid en nagelomgeving goed schoon te maken om verdere besmetting te voorkomen. Dit ontlast direct uw teen of tenen en er verdwijnen miljoenen sporen waardoor een antischimmel product goed zijn werk kan verrichten. Naast de kalknagelbehandeling zal pedicure Feet to Care u advies geven over het gebruik van antischimmel producten. De combinatie van behandeling en het juiste antischimmel product is de beste combinatie om om schimmelnagels te bestrijden.

 

Een aangetaste teennagel groeit maximaal enkele millimeters per maand. Het kost daarom enige tijd voordat de aangetast delen van uw nagel helemaal zijn uitgegroeid. Het bestrijden van schimmels vraagt om heel veel geduld en tijd, maar er bestaat een reële kans weer gezonde nagels terug te krijgen.