Ingroeiende nagel

Wanneer u pijn of irritatie in de huid rondom uw nagel ervaart, kan het zijn dat u last heeft van en ingroeiende of ingegroeide nagel. Een ingroeiende teennagel komt het vaakst voor bij de grote teen en kan leiden tot een pijnlijke ontsteking aan de huid.

Hoe voorkomt u een ingegroeide nagel?

  • Nagels hebben een beschermde werking. Knip nagels recht en niet te kort af. Knip geen hoekjes, maar vijl deze minimaal. Het te kort knippen van de hoekjes kan juist zorgen voor ingroei. 
  • Draag goed passende schoenen met voldoende ruimte bij de tenen en vermijd te strakke sokken. Koop nieuwe schoenen aan het einde van de dag.
  • Transpirerende voeten maken de huid week waardoor de nagel eerder in kan groeien.

Behandeling

Pedicure Feet to Care behandeld uw ingroeiende nagel vakkundig met een frees. Het eelt en stukje nagel dat in uw huid drukt worden hierbij uit de nagelplooi verwijderd en daarna drukvrij gelegd.

Wacht niet te lang met het maken van uw afspraak. Dit om een pijnlijke ontsteking te voor komen. Ingroeiende nagels gaan niet vanzelf over.

Schoenmaat

Wanneer wij ouder worden kunnen onze voetbogen wat door gaan zakken waardoor de voet langer wordt. Ook bij zwangere vrouwen kunnen de voeten doorzakken door het gewicht en kan er mogelijk een platvoet ontstaan. Twijfelt pedicure Feet to Care of uzelf over uw schoenmaat? Dan kan er in overleg een meting en/of blauwdruk ingepland worden.